Alfa Romeo partnerem generalnym 16. edycji Festiwalu Filmu i Sztuki

W dniach od 30 lipca do 7 sierpnia 2022 roku w Kazimierzu Dolnym i Janowcu nad Wisłą odbywa się 16. edycja słynnego Festiwalu Filmu i Sztuki BNP Paribas Dwa Brzegi, której generalnym partnerem została włoska marka Alfa Romeo.

Gala otwarcia miała miejsce w Kinie Lubelskim przy ulicy Szkolnej 1 w Kazimierzu Dolnym. Jak twierdzą organizatorzy, siłą tego przedsięwzięcia jest podejście do sztuki filmowej łączące twórcę z odbiorcami. Przez całość przeplata się sam film, jak i literatura, muzyka oraz sztuki wizualne. Prezentowane są premiery i ważne filmy, również te starsze, które ukształtowały polską i zagraniczną kinematografię.

Więcej o festiwalu opowiedziała Grażyna Torbicka, dyrektor artystyczny wydarzenia:

Razem z bohaterkami i bohaterami filmów, które wybraliśmy do tegorocznego programu, przeżywać będziemy chwile radosne i smutne, zabawne i dramatyczne. Jedni będą czuli wzruszenie, inni oburzenie, a po wyjściu z seansu zaczniemy dyskutować, może nawet sprzeczać się w kwestii tego, co podobało nam się najbardziej, co było najciekawsze i dlaczego. I właśnie dla tych chwil po seansie, spektaklu, koncercie czy wernisażu robimy dla Was ten Festiwal, już od szesnastu lat.

Oficjalnym autem tegorocznej edycji festiwalu została Alfa Romeo Tonale. Ponadto włoska marka wraz z klubem Alfa Romeo Classic Polonia przygotowała niespodziankę w postaci prezentacji zabytkowych aut, które zostaną zaparkowane na kazimierskim Małym Rynku.

Blamaż Ferrari w GP Węgier. Alfa Romeo poza punktami
Lamborghini wierzy, że alternatywą dla aut elektrycznych są paliwa syntetyczne